laupäev, 7. veebruar 2015

Pettumus

Inimesele pidi oluline tsirkus ja leib olema. Kui kõht on täis, siis hakkab inimene ringi vaatama, et natuke meelelahutust saada. Mina tarbin meelelahutuseks raamatuid ja teatrietendusi. Mõned kuud tagasi ütles sõbranna, et mine nüüd kohe Piletilevisse ja osta pilet uuele NO99 etendusele. Pikemalt mõtlemata ma seda tegingi. Etendusele eelnes suurejooneline reklaamikamaania tänaval ja meedias. Ja meedias järgneb ka veel praegu.
Eile oli see õhtu, mil oli nimetatud teatri uus esietendus.  NOKIA kontserdimaja ette olid ülesrivistunud erinevate väljaannete fotograafid, kes saabujatest pilte klõpsutasid. Kontserdimaja fuajee oli täis inimesi, kes kõik olid tulnud osa saama millestki erilisest. Saalis ei paistnud ühtegi vaba kohta. 
Ja siis algas etendus. Sissejuhatus kahe naisosatäitja poolt (Vilja- Liina Vahtrik ja Kadri-Helena Pruuli) oli paljulubav,  rahvas oli positiivselt häälestatud ja siis hakkas etendus venima... No oli natuke dialoogi ja muusikat. Tänahommikuse Delfi sõnul,  on etendus allegooriline antiikaja tragöödia kaasaegsete lisanditega. Mulle meenutas pisut janti vananeva, ihara ja paranoilise rooma keisri õukonnast, millesse on pikitud ühe partei siseelu valimistulemuste väljakuulutamise eel. Kuidagi ebaühtlane ja ebausutav oli. Vaheajal kaalusin, et äkki peaks koju minema. Teise vaatuse alguses olid minu ees tühjad kohad. Lootsin siiski, et äkki teine vaatus on parem. Teise vaatuse tipphetk jäi samuti selle algusesse, kahe juba tuttava naisosaleja dialoogi. Selles dialoogis säras Viljat mänginud Liina Vahtrik, kelle sõnade peale KOGU publik ainsa korra üksmeelselt naeris ning kelle laul pälvis kogu etenduse tulisema aplausi. 
Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo on suurepärased turundajad ja oskavad teha huvitavaid visuaalseid lahendusi, kasutades selleks tänapäevaseid nutikaid lahendusi. Vaiko Eplik oli loonud mõnele laulule täitsa teravmeelsed sõnad. Nagu juba mainitud, siis  Liina Vahtrik kõrvalosas tegi suurepärase rolli. Samuti pean kiitma videokaamerameest, kes osalejaid erinurkade alt üles võttis. Aga seda vau-tunnet ei tekkinud. Ootasin teravmeelset, ühtlase tasemega,  huvitavat ja rikastavat etendust, kuid tulin koju täitsa tühja tundega. Kurb.

1 kommentaar:

  1. kahju, et selline pettumus aga see oli pettumus paljudele nagu olen kuulnud :(

    VastaKustuta