pühapäev, 10. juuli 2016

Juuli esimene kolmandik

Juuli alguses oli puhkus ja koju arvuti taha ei juhtunud. Allpool oleva pildirea laadisin üles telefonilt, kuid blogimine telefoni pisikeste tähtedega on tõsine piin, seetõttu ei üritanudki.
Sel aastal saime tehtud kaevukünka laienduse. Kaevu ümbrus sai välja ja läbi kaevatud, seejärel kindlustatud ja suurte paekividega kaetud, sest meesperel on ühtelugu kaevule asja. Kaevukünka tagant hortensia, sireli ja rabarberi vaheline kolmnurk sai hoolikalt läbi kaevatud ja taimestaud. Kaevu taga aidapoolsesse külge tulid valgeõielised ja hõbedalehelised taimed. Sinna sai veel torgatud kevadel õitsevaid valgeõielisi sibullilli nagu valged kobarhüatsindid, valged nartsisseid ja madalad valged lõosilmad (need muidugi ei ole sibulikud). Lõosilmadest muidugi näeme järgmisel kevadel, on nad veel valged või on sinistega patustanud. Valget jupikest näitan teine kord, kui hea pildi saan.


Künka ja hortensia vahele leidsid endale uue kodu helmikpöörised, kes varem täiesti vales kohas lauspäikese käes kannatasid. Paari nädalaga läkisd juba päris ilusaks, kuna koht tundus neile meeldivat, siis tõin neile kohe kolm uut kaaslast `Marmelade`, ``Caramel´i, ja `Berry Smoothie` näol. Nüüd olen jõudnud natuke seedida ja tundub, et seda peenraserva ona vaja natuke looklevamaks teha, kuidagi järsk jäi.(Kui päris aus olla, siis ostsin veel kolm uut helmikpöörist)





1 kommentaar: