kolmapäev, 20. august 2014

Hilissuvine

Kui suured kuumad järgi andsid ja temperatuurid 20 kraadi juures peatuma jäid hakkas sügist aimuma. Õhtud on jahedad, tirtsud siristavad kõrvulukustavalt, rukkirääk püüab tirtsudekoori taustal solistina esineda. Kombainid mürisevad ümberkaudsetel põldudel hiliste õhtutundideni, et saak ikka kuivana salve saada. Mulle meeldib see aeg.

Floksid on suure kuuma ja vähese vee tõttu väikeste õitega ja kiiresti ära õitsenud. Ilusaid pilte neist tabada ei õnnestunudki. Päevakübarad ja mõrsjalilled jätkavad õitsemist, alustanud on siilkübarad, gladioolid, kaeralilled ja daaliad.
Aed-kaeralill Crocosmia ×crocosmiiflora




(Naabri Elvilt) Punane siilkübar Echinacea purpurea

Punane siilkübar 'Cheyenne Spirit'`Echinacea purpurea



 Daalia (Dahlia)
Daalia (Dahlia)
Daalia (Dahlia) 

Daalia (Dahlia)  
Peenral hakkas esimest korda õitsema ema poolt Avinurme mättal vahetatud lill. Lehe järgi arvasime, et tegemist võiks olla kullerkupuga. Meie suureks üllatuseks on sellel punased õied. Netist otsides ma sarnase õiega kullerkuppu ei leidnud, aga õis ei ole ka veel täelikult avanenud. Lisan siia pildi, ehk oskab keegi täpsemalt määrata millega tegemist.
Tänu Tii abile sai kullerkupust hoopis tähtputk.
Tundub, et tegemist suure tähtputkega  Astrantia major
Õis lähemalt



Jaapani ülane on samuti õied avali löönud
Jaapani ülane Anemone japonica


2 kommentaari:

  1. See "punane kullerkupp" on tähtputk - astrantia, tä'psemat liiki võid ise püüda määrata, vt näiteks http://www.calmia.ee/Taimed/Pysilill/astrantia.htm

    VastaKustuta