esmaspäev, 25. juuli 2016

Avatud talude päev

Pühapäeval võtsime ette avatud talude külastamise. Oli väga tore päev kus kohtusime paljude rõõmsate ja soojade inimestega. 
Alustasime kohe Tallinna küle all asuvast Loo külast, kus asub Ajaveski. Tehakse seal käsitööd ja kunsti, korraldatakse kontserte jne. Allkorrusel on töötuba ja väike käsitööpood keraamikaga, teisel kohvik ja ülemistel korrustel saab imetleda ümbritsevat loodust ning vaadelda linde. Pererahvas oli lahke ja muhe. Õues müüdi värskelt küpsetatud leiba ja äsja kasvuhoonest korjatud kurki ja tomatit. Soe leib maitses ülihästi.

Seejärel keerasime auto rattad põhja poole ja jõudsime Arli Puukooli Kiiu-Aablas. Rõõmsameelne perenaine lubas lahkelt ringi vaadata ja pilti teha. Ega ma lasknud seda endale kaks korda öelda. Uudistamist jätkus mõneks ajaks. Avatud talude päev oli seekord täpselt päevaliiliate, flokside ja hortensiate õitsemise ajaks sätitud või vastupidi. Oli puid, põõsaid ja lilli.




See roosa Annabel meeldis mulle eriti.
Maranad olid ka täisõites. Teiste aedades meeldivad nad mulle päris hästi.



Kõiki päevaliiliad ei hakka üles riputama, muidu lohiseb postitus väga pikaks.



Sain kolme helmikpöörise õnnelikuks omanikuks ja suundusime mööda rannikut edasi ida poole.

Mõne aja pärast jõudsime tänu GPS-ile õnnelikult Karepa Ravimtaimeaeda. Nagu igalpool varemgi oli ka siin lahke pererahvas, kes selgitas, jutustas, kaevas peenrast välja, pakkus nõiasuppi ja lubas telefoni laadida. Siit edasi liikusime laheda meeleolu ja ravimtaimedest kokku segatud seljavalu leevendava salvi võrra rikkamana.



Karepalt suundusime edasi Mädapea mõisa floksiaia poole, millest Kadakas oma aiapäevikus kirjutas. Oma silm on ikkagi kungingas. Jõudsime täpselt päeva viimaseks aiaekskursiooniks kohale. Perenaine rääkis oma aiast sellise õhina ja säraga silmis, millest eksimatult aiahooliku ära tunneb. Ja oh neid värve ja uimastavat floksilõhna.




Mõnus päev oli. Laps arvas küll, et liiga palju lilli. Aga ikkagi mõnus.

4 kommentaari:

  1. Kohe tunda, et emotsioonid on ülipositiivsed ja käik otsast otsani õnnestunud :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, kõik klappis, ilm ja seltskond, kohad ja meeleolu. Nagu oleks puhkusel käinud:)

      Kustuta
  2. Väga põnev sõit on olnud, ajaveskit tahaks isegi lähemalt uudistada, olen seni ainult piltidelt näinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ajaveski FB lehel tasub silm peal hoida, ehk leiad endale meelepärase ürituse, teevad nad ju seal keraeemikat ja igatsugu muud põnevat. Siis on sõit ikka asja ette :)

      Kustuta